• home
 • video
 • pas verschenen

  7 mensen raken gewond na val van tv-camera in het olympische park

  De camera is neergestort in de buurt van de Carioca Arena.

  Zeven mensen zijn in het olympische park gewond geraakt. De stalen kabel van een officiële camera had het begeven, waardoor het toestel naar beneden stortte. De camera viel neer te midden van een groepje toeschouwers.

  Op het moment van het ongeluk waren heel wat fans onderweg naar de Carioca Arena, waar de basketbalwedstrijd tussen thuisland Brazilië en Nigeria op het programma stond.

  Meteen nadat de camera was neergestort liet de Braziliaanse tv-zender TV Globo weten dat het toestel drie gewonden had gemaakt. Maar ondertussen stelden de medische autoriteiten dit cijfer al bij naar zeven.

  Onder de slachtoffers bevindt zich een vrouw die door de organisatie met een elektrische auto werd afgevoerd en van de dokters een brace om haar hals kreeg. Een 11-jarig meisje moest verzorgd worden aan haar been.

  Er werd al een onderzoek geopend en in het rapport van de brandweer liet een Franse journalist optekenen dat hij "bewust" naar het ziekenhuis is meegenomen. De journalist was zelf betrokken bij het ongeval en schuift de schuld op de organisatie.

  "De stalen draad kon het gewicht van de camera duidelijk niet dragen. De technici waren al begonnen met de zone onder het toestel te evacueren toen de camera naar beneden viel. Ze moeten gedacht hebben dat de kabel het nog iets langer kon volhouden."

  Alle gewonden uit het ziekenhuis ontslagen, organisatie verdedigt zich

  De organisatie bevestigde zopas dat alle gewonden het ziekenhuis weer verlaten hebben en weerlegt ook de beschuldigingen van de Franse journalist.

  "Op het moment dat de camera op een hoogte van tien meter boven de massa aan de Carioca Arena hing, werd het toestel ondersteund door twee kabels die elk afzonderlijk het gewicht van de camera konden dragen."

  "Toen OBS, de organisatie die verantwoordelijk is voor de camera's, een hoogtewerker liet aanrukken om aan de toestellen te werken, hebben beide kabels het begeven. Dat resulteerde in een val van de camera's vanaf een hoogte van 20 meter met zeven gewonden tot gevolg. De veiligheidsdiensten hebben er na het ongeluk alles aan gedaan om de slachtoffers zo snel mogelijk te helpen."