• home
 • video
 • pas verschenen

  3.188 dopingcontroles op de Spelen leveren 3 positieve gevallen op

  Het IOC plant 5.500 controles tijdens deze Spelen.

  In totaal zijn er tijdens de Olympische Spelen in Rio al meer dan 3.000 dopingtests uitgevoerd. Dat heeft Richard Budgett, voorzitter van de medische en wetenschappelijke commissie van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), bekendgemaakt.

  Het IOC voert de dopingtests uit in samenwerking met het Wereldantidopingagentschap (WADA) en de internationale sportverenigingen.

  Het overgrote deel van de 3.188 dopingcontroles - 2.701 om precies te zijn - waren urinetesten. Voorts werden er ook 296 controles van het biologisch paspoort uitgevoerd en werden er 191 bloedstalen genomen. Het IOC plant tijdens de Spelen in totaal 5.500 dopingtests bij de meer dan 11.000 atleten.

  Tot dusver zijn er op de Spelen al drie atleten tegen de dopinglamp gelopen. De Poolse gewichtheffer Tomasz Zielinski en de Bulgaarse loopster Silvia Danekova werden onmiddellijk uitgesloten. Over het lot van de Chinese zwemster Chen Xinyi is nog geen beslissing gevallen.