• home
  • video
  • pas verschenen

    Yuhan Tan delft het onderspit in eerste groepsmatch

    Net als zijn zus Lianne kan ook Yuhan Tan niet winnen.

    0 / 0

    Net als zijn zus Lianne kan ook Yuhan Tan niet winnen.

    Het badmintontoernooi is met een enorme sisser begonnen voor Yuhan Tan. Tegen de vijf plaatsen lager gerangschikte Israëliër Zilberman ging onze landgenoot in twee sets onderuit (20-22 en 12-21). Vooral in de tweede set liet Tan te veel steken vallen. Vanmiddag treedt hij om 15.05 uur (Belgische tijd) aan tegen reekshoofd Chou Tien Chen.

    Yuhan Tan, die net zijn studies geneeskunde heeft afgerond, neemt in Rio de Janeiro afscheid van badminton op internationaal niveau. Zijn eerste tegenstander, de Israëliër Misha Zilberman staat vijf plaatsen lager op de wereldranglijst en ligt normaliter binnen de mogelijkheden van Tan.

    Tot daar de theorie, want in het Riocentro was daar weinig van te merken. In een spannende eerste set speelden beide tenoren haasje-over, maar toen het om de knikkers ging, toonde Zilberman zich de sterkste (20-22).

    Wie dacht dat Tan vervolgens zijn niveau zou opkrikken, kwam van een kale reis thuis. Via 5-9 ging het over 7-16 tot 10-20. Met een lange rally kon Tan zijn doodvonnis nog even uitstellen, maar het derde (van 10) matchpunten was het goede voor de Israëliër (12-21).

    De familie Tan blijft zo voorlopig zegeloos in Rio. Yuhan mag vanmiddag om 15.05 uur het Taiwanese reekshoofd Chou Tien Chen (BWF-7) partij geven. Om alsnog door te stoten naar de eindfase, is een wel heel erg overtuigende stuntzege nodig. Zus Lianne Tan sluit enkele uren later (om 0.55 uur) haar Olympische Spelen af tegen de Portugese Telma Santos.

    Teleurgestelde Yuhan Tan: "Dit is balen"

    Yuhan Tan kon zijn wil op geen enkel moment opleggen aan de Israëliër Zilberman. "Ik zoek graag de achterlijn op om dan een tegenaanval in te zetten, maar vandaag had ik het heel moeilijk om in mijn spel te komen. Zilberman heeft wel heel goed gespeeld. Dit is balen!"

    "Op papier sta ik morgen voor een nog moeilijkere opgave, maar normaal gezien ben ik niet kansloos. Ik zou mijn toernooi graag winnend afsluiten. Ik geloof er nog in."