• home
 • video
 • pas verschenen

  Vrouwelijke estafetteploeg schenkt de VS de 1000e gouden medaille

  0 / 0
  Ook de 4x100m wisselslag bij de vrouwen is een prooi geworden voor de Verenigde Staten. De VS klopte Australië en Denemarken. Voor de VS was het de 1.000e gouden medaille in de olympische geschiedenis, maar enkele minuten later zetten Phelps en co de teller al op 1.001.

  Simone Manuel droeg haar steentje bij aan het succes van de VS in het voorlaatste zwemnummer op deze Spelen. Manuel loodste de titelverdediger amper 40 minuten na haar zilveren medaille op de 50m vrije slag naar het goud.

  Uitslag:

  1. VS (Kathleen Baker, Dana Vollmer, Lilly King, Simone Manuel) in 3'53"13
  2. Australië (Taylor McKeown, Emma McKeon, Emily Seebohm, Cate Campbell) in 3'55"00
  3. Denemarken (Pernille Blume, Rikke Moller Pedersen, Mie Nielsen, Jeanette Ottesen) in 3'55"01