• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Nederlandse baanwielrenster vliegt bijna de tribunes in

  Van Riessen had amper enkele centimeters overschot.

  0 / 0
  Dat baanwielrenners ook over de nodige stuurmanskunsten beschikken, bewees Laurine van Riessen zaterdagavond. De Nederlandse vermeed op het nippertje een spectaculaire crash. Uiteindelijk eindigde Van Riessen als negende in de keirin.

  Elis Ligtlee zorgde met haar overwinning in de keirin voor het derde Nederlandse goud in Rio. Haar landgenote Laurine van Riessen had zo mogelijk nog meer geluk, toen ze een valpartij op het nippertje vermeed.

  In de reeksen van de keirin raakte de Française Virginie Cueff uit balans. Ze schoot de baan op richting balustrade en nam Van Riessen mee op sleeptouw.

  Dat de 29-jarige baanwielrenster niet de piste uit vloog, mag een klein mirakel genoemd worden. Van Riessen wist zich zelfs nog te plaatsen voor de kleine finale en legde uiteindelijk beslag op de negende plaats.

  De Nederlandse heeft er een opmerkelijke carrière op zitten. Haar olympische loopbaan startte ze als schaatsster. Op de Winterspelen van Vancouver haalde ze brons op de 1.000 meter, maar in 2015 verlegde Van Riessen haar focus naar het baanwielrennen.

  Bekijk hieronder de opvallende beelden