• home
 • video
 • pas verschenen

  Nog nooit gehoord van moddervoetbal? Neem hier dan zeker eens een kijkje

  Slaagt de doelman erin deze modderpenalty te stoppen?

  Sinds gisteren strijden in Peking 32 ploegen van over de hele wereld om de wereldtitel in het moddervoetbal. Net als in het gewone voetbal is het de bedoeling om zoveel mogelijk doelpunten te maken, maar dat is in deze smerige omstandigheden natuurlijk een pak moeilijker.

  Het moddervoetbal heeft zijn oorsprong in Finland in de jaren '90 van vorige eeuw. Het is sindsdien met succes overgewaaid naar heel wat andere Europese landen met de organisatie van een WK moddervoetbal tot gevolg.

  De spelers dragen zwembrillen om hun ogen te beschermen tegen de opspattende modder en gaan na elke wedstrijd gezellig samen onder de douche.

  Bekijk hieronder hoe het eraan toegaat op het WK moddervoetbal: