• home
 • video
 • pas verschenen

  Mayweather keurt de nieuwe boksgeneratie in Rio

  Mayweather organiseert nu bokswedstrijden.

  De Olympische Spelen blijven de ideale plaats om bokstalent te scouten. Dat beseft Floyd Mayweather ook, die er de nieuwe generatie bokstalenten kwam keuren. De levende bokslegende volgde er enkele wedstrijden.

  Vorig jaar hing Mayweather de handschoenen aan de haak, maar de 39-jarige Amerikaan is nog steeds actief in de bokswereld. De levende legende organiseert nu zelf bokswedstrijden en ging in Rio op zoek naar nieuw talent.

  "Dit is de ideale gelegenheid voor mij om hem te tonen wat ik kan", besefte Joe Joyce die zijn kamp in de eerste ronde van de superzwaargewichten met knock-out won.

  Mayweather kreeg af te rekenen met een horde handtekeningjagers, waaronder Kevin Durant en Paul George. De NBA-sterren zaten enkele rijen verder, maar Mayweather had enkel oog voor de ring.

  De Olympische Spelen hebben overigens een speciale bijklank voor de Amerikaan. Twintig jaar geleden won hij brons in Atlanta, maar hij leed er ook zijn laatste nederlaag. Als professioneel bokser won Floyd 'Money' Mayweather al zijn kampen.