• home
 • video
 • pas verschenen

  Lovende woorden van de BBC: "Thiam zal nog jaren domineren"

  De BBC is lovend over Thiam.

  Ook over het Kanaal is de sterke prestatie van Nafi Thiam niet onopgemerkt gebleven. "Een oververdiende overwinning van de briljante Thiam", schrijft de BBC op zijn website.

  De Britten duimden tijdens het afsluitende onderdeel van de zevenkamp massaal voor Jessica Ennis-Hill, die met een goede 800 meter nog kans maakte op goud. Maar het mocht niet zijn voor haar en Nafi Thiam mocht op het hoogste schavotje pronken.

  "Voor Thiam, de briljante 21-jarige, is dit een oververdiende overwinning", schrijft de BBC op zijn website. "Vijf persoonlijke records op zeven onderdelen. Ze is nog maar net begonnen en zal de zevenkamp nog jaren domineren."

  Een knuffel van de uittredende kampioene voor de nieuwe: