• home
 • video
 • pas verschenen

  Iraniërs blijven heersen in gewichtheffen

  Moradi stak in totaal acht kilogram meer boven zijn hoofd dan de tweede.

  Na de olympische gewichtheftitel van Kianoush Rostami in de klasse tot 85 kilogram, heeft in de klasse tot 94 kilogram opnieuw een Iraniër gewonnen. Sourab Moradi wist als enige de grens van 400 kilogram te overschrijden.

  Moradi sloeg de belangrijke kloof al in het trekken. Met een gewicht van 182 kilogram zette hij de concurrentie meteen op afstand. Bij het stoten kon enkel de Wit-Rus Vadzim Straltsov volgen tot 220 kilogram. Maar Moradi slaagde er toch in om nog een kilogram meer boven zijn hoofd te tillen. Het is de tweede gouden plak voor Iran in Rio.

  Het podium:

  1. Sohrab Moradi (Irn) - 403 kg
  2. Vadzim Straltsov (Wru) - 395 kg
  3. Aurimas Didzbalis (Lit) - 392 kg