• home
 • video
 • pas verschenen

  Eden Hazard: "Ik ben al enkele maanden erg goed aan het spelen"

  Hazard: "We mogen niet veel eten van Conte"

  Morgen begint Eden Hazard met Chelsea tegen West Ham aan een nieuw Premier League-seizoen. De Rode Duivel wil onder trainer Antonio Conte opnieuw aanknopen met zijn beste prestaties. "Iedereen weet dat ik er een slecht seizoen heb opzitten, maar de afgelopen maanden ben ik opnieuw erg goed aan het voetballen."

  "Ook over mijn prestaties op het EK ben ik tevreden", zei de Rode Duivel in een interview met Sky Sports. "Ik voel me klaar om aan het nieuwe seizoen te beginnen. We spelen meteen op Stamford Bridge en dan zijn de fans enkel tevreden met een overwinning, zeker tegen een Londense club."

  Hazard werkt sinds enkele weken samen met Antonio Conte. De Italiaan wil zijn manier van spelen implementeren bij Chelsea. "Conte vertelde me vorig seizoen al dat hij met drie verdedigers wil spelen. Als we op die manier wedstrijden winnen, dan vind ik dat perfect."

  Chelsea speelt dit jaar geen Europees voetbal. Volgens Hazard is dat een voordeel voor de ambities in eigen land. "We zullen tijdens de week meer kunnen rusten. Als je Europees speelt, moet je soms verre verplaatsingen maken en dat is niet bevorderlijk voor de recuperatie. Dit seizoen spelen we maar een wedstrijd per week en dan hoeven we ons enkel daarop te focussen."

  Hazard: "We mogen niet veel eten van Conte"

  Behalve op het veld wil Conte ook naast het veld zijn stempel drukken. De voormalige Italiaanse bondscoach verplicht zijn spelers onder meer om een streng dieet te volgen. "Ik heb veel vrienden die in Italië voetballen en zij vertelden me dat ze daar veel minder dingen mogen eten. Misschien helpt het ons wel om wedstrijden te winnen."

  Het interview: