• home
 • video
 • pas verschenen

  Dit heeft u gemist in de nacht van zaterdag op zondag

  Dafne Schippers ziet hoe Elaine Thompson de 100m wint.

  0 / 0
  Sporza werkt tijdens de Olympische Spelen de klok rond. Ook wanneer u onder de wol ligt, boksen wij de verslagen in elkaar. Dit moet u onthouden van de voorbije nacht.

  Eeuwige roem voor Nafi Thiam

  Goud in het atletiek op de Olympische Spelen, dat is maar weinig landgenoten gegeven. Nafi Thiam loopt, springt en werpt zichzelf in de geschiedenisboeken. Ze pakt een gouden medaille in de zevenkamp. 

  Zelfs valpartij houdt Mo Farah niet van de zege op de 10.000 meter

  De Brit Mo Farah heeft net als in Londen vier jaar geleden de 10.000 meter gewonnen. De Kenianen en Ethiopiërs maken de race hard en halfweg gaat Farah tegen de grond. Toch kan hem dat niet stoppen.

  Onze landgenoot Bashir Abdi moet al snel de rol lossen. Hij komt als twintigste over de finish, net geen minuut achter zijn goeie vriend Mo Farah.

  Dafne Schippers ontgoochelt met vijfde plaats op de 100m vrouwen

  Shelly-Ann Fraser-Pryce heeft haar afspraak met de geschiedenisboeken gemist. De Jamaicaanse kon als eerste atlete dezelfde discipline voor de derde keer op een rij winnen, maar moet de roem aan haar landgenote Elaine Thompson laten. Ze klokt uiteindelijk af in 10"71.

  Ook Dafne Schippers had zich iets anders voorgesteld van deze Olympische Spelen. Ze heeft een matige start en eindigt 5e. Schippers wandelt in de "mixed zone" alle buitenlandse media teleurgesteld voorbij.

  Neymar zet Brazilië op weg naar de halve finales

  In het voetbaltoernooi bij de mannen zijn vannacht de kwartfinales afgewerkt. De ster van Neymar verscheen eindelijk aan het firmament. Brazilië klopte Colombia met 2-0. 

  Brazilië-Honduras en Duitsland-Nigeria zijn de affiches van de 1/2e finales.

  Michael Phelps sluit zijn carrière af met 23 gouden medailles

  Op de laatste dag van zijn olympische zwemcarrière doet Michael Phelps er nog een medaille bij, deze keer met de estafetteploeg in de 4x100m wisselslag.

  Daarnaast waren er nog gouden medailles voor de Amerikaanse estafetteploeg bij de vrouwen (4x100m wisselslag), voor Denemarken op de 50m vrije slag (vrouwen) en voor Italië op de 1.500m vrije slag (mannen).

  Spanje toont tegen Litouwen eindelijk zijn ware gelaat

  Na drie kwakkelpartijen heeft Spanje toch eens getoond waarom het de titel van Europees kampioen draagt. In een heruitgave van de EK-finale wordt Litouwen met maar liefst 50 punten verschil van het parket geveegd.

  Van Acker boekt vooruitgang: als vierde naar medaillerace

  Evi Van Acker heeft opnieuw twee plaatsen vooruitgang geboekt in de Laser Radial-klasse. Met een zege in de negende race en een vijfde plaats in de tiende mag ze nog dromen van brons.

  "Alles is nog mogelijk", besluit ze hoopvol.

  Ook deze beelden moet u zien:

  De struikelperte van Mo Farah

  Wie moet er opslaan? De umpires weten het zelf niet

  Geen angst van een alligator

  Litouwse fans hebben een leuk vreugdedansje in petto

  De nacht van zaterdag op zondag in 40 seconden: