• home
 • video
 • pas verschenen

  Degenkolb wint in Noorwegen: "Voelt als een klassieke zege"

  Voor Degenkolb was het zijn eerste echte zege na zijn ongeval.

  John Degenkolb heeft de slotrit in de Arctic Race of Norway gewonnen. Hij liet in de sprint Alexander Kristoff nipt achter zich. De Italiaan Gianni Moscon is eindwinnaar. "Dit voelt als een klassieke zege", vertelde Degenkolb na zijn eerste echte zege sinds zijn ongeval.

  John Degenkolb kwam in het voorjaar zwaar ten val op training. Hij timmerde daarna aan de weg terug, maar uitgezonderd het criterium in Mechelen, kon de Duitser nog geen wedstrijd winnen. In Noorwegen werd hij al twee keer tweede, maar vandaag was het wel prijs.

  In de rit van 193 kilometer probeerden verschillende renners een prikje uit te delen. Uiteindelijk zat onze landgenoot Floris De Tier in de juiste groep met vijf. Ze bouwden een bescheiden voorsprong uit, maar op 2 kilometer van de streep reed het hele pak opnieuw samen.

  In de onvermijdelijk massasprint leek Alexander Kristoff zijn tweede zege te zullen pakken, maar John Degenkolb ging nog net op en over de Noor. Demare werd derde. Gianni Moscon, die de derde etappe won, is de eindwinnaar.

  Degenkolb was dolgelukkig met zijn zege. "Dit voelt aan alsof ik een klassieker win", vertelde hij. "Ik ben echt enorm blij om eindelijk een einde te maken aan een periode zonder zege."

  Uitslag rit:

  1. J.Degenkolb (Dui) - in 4u17'40"
  2. A.Kristoff (Noo) - allen z.t.
  3. A.Demare (Fra)
  4. M.Hofland (Ned)
  5. D.Van Poppel (Ned)
  6. A. Guardini (Ita)
  7. A.Jensen (Noo)
  8. D.Napolitano (Ita)
  9. N.Trusjov (Rus)
  10. B.Van Lerberghe

  Eindklassement:

  1. G.Moscon (Ita) - in 17u13'57"
  2. S.Clement (Ned) - op 15"
  3. O.Gatto (Ita) - 30"
  4. M.Elmiger (Zwi) -34"
  5. O.C.Eiking (Noo) - z.t.
  6. S.Henao (Col) - 38"
  7. P.Van Hecke - 41"
  8. P.Gilbert - z.t.
  9. R.Hollenstein (Zwi) - z.t.
  10. A.Moinard (Fra) - z.t.

  Tweets over de overwinning van Degenkolb: