• home
 • video
 • pas verschenen

  Campriani verovert tweede gouden medaille in karabijnschieten

  De Italiaan Campriani kreeg de olympische titel niet cadeau.

  Na zijn olympische titel in het karabijnschieten vanaf 10m, heeft de Italiaan Niccolo Campriani ook het karabijnschieten vanaf 50m op drie posities gewonnen. Hij maakte het wel bijzonder spannend.

  In het schieten van op drie posities (liggend, knielend en staand) heeft Niccolo Campriani zijn olympische titel verlengd. Voor de Italiaan, die eerder deze week ook al goud pakte in het karabijnschieten vanaf 10m, is het de tweede gouden medaille op deze Spelen.

  Met een totaalscore van 458.8 punten haalde hij het met een minieme voorsprong van de Rus Sergey Kamenskiy (458.5 punten), die overigens pas aan zijn eerste Spelen toe was. Met de Fransman Alexis Raynaud (448.4) stond er nog een olympische debutant op het podium. Campriani is de enige schutter die zich deze Spelen twee keer tot olympisch kampioen kon kronen. Italië is met vier gouden medailles ook het meest succesvolle land in de schietcompetitie.

  Uitslag 50m drie posities pistoolschieten mannen
  1.Niccolo Campriani (Ita)458.8 punten
  2.Sergey Kamenskiy (Rus)458.5
  3.Alexis Raynaud (Fra)448.4