• home
 • video
 • pas verschenen

  Belg breekt wereldrecord ultralopen: 4.427km in 52 dagen

  Karel Sabbe is in het dagelijkse leven tandarts.

  Niet alleen in Rio presteren de Belgen straf. Ultraloper Karel Sabbe heeft een wereldrecord op zijn naam geschreven. Hij werkte 52 dagen lang elke dag 2 marathons af en liep zo van Mexico naar Canada.

  Ultralopen is dan wel geen olympische discipline, Karel Sabbe uit Waregem had deze zomer toch ook een bijzonder doel om naartoe te werken. De Belg wou het record op het Pacific Crest Trail breken, een route die van Mexico naar Canada loopt.

  Het pad is 4.427 kilometer lang en bevat ook heel wat hoogtemeters. Tot nu toe stond het record op 54 dagen, maar dat heeft onze landgenoot scherper gesteld. Hij legde de afstand af in 52 dagen 8 uur en 25 minuten. Wat neerkomt op twee marathons per dag lopen.