• home
 • video
 • pas verschenen

  Zeilers Lefebvre en Pelsmaekers kennen betere tweede dag

  Lefebvre en Pelsmaekers werden derde in de laatste regatta.

  0 / 0
  Het Belgische duo in de 49er-klasse heeft zich herpakt na een mindere openingsdag. In de laatste twee races werden ze 10e en 3e, waardoor ze opschuiven naar plek 17. "We hebben kunnen tonen dat we onze plaats hier op de Spelen waard zijn."

  Na de eerste zeildag stonden Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers nog 19e en voorlaatste in de 49er-klasse. Het doel van het duo was om vandaag beter te doen en daar zijn ze met verve in geslaagd.

  De eerste twee wedstrijden leverden een 14e en 17e plek op, waardoor ze op een gelijkaardige dag leken af te stevenen, maar dat was buiten hun twee laatste races gerekend. Daarin werden ze 10e en 3e.

  Dankzij hun puike prestaties schuift het duo in het algemene klassement op van de 19e plek naar plaats 17. De overige zes wedstrijden worden maandag en dinsdag gehouden. Een eventuele medaillerace is pas voor donderdag.

  Lefebvre: "We toonden dat we met de besten mee kunnen"

  "Het was een veel beter dag dan gisteren", zei stuurman Lefebvre. "In de laatste regatta toonden we dat we met de besten mee kunnen We hopen dat de rest van de competitie te kunnen blijven doen."

  "Zeilen is als schaken, je moet proberen tactische fouten zo veel mogelijk te vermijden. Ik denk dat we de juiste conclusies hebben getrokken na onze fouten van vrijdag."

  "Als je tegen de wereldtop vaart, hangt alles af van details en ervaring, en op dat vlak moeten we vooruitgang boeken", vult Pelsmaekers aan. "We zijn tevreden dat we vandaag hebben kunnen tonen dat we onze plaats hier op de Spelen waard zijn."