• home
 • video
 • pas verschenen

  Wiggins: "En nu in Gent carrière afsluiten aan de zijde van Cavendish"

  Sir Bradley Wiggins heeft zijn 5e gouden medaille te pakken

  Sir Bradley Wiggins heeft zijn vijfde olympische medaille uit zijn carrière te pakken. "Zestien jaar geleden begon het hier allemaal voor mij", zegt de Britse ster. "De fantastische tijdritzege van Cancellara had me geïnspireerd."

  Sir Bradley Wiggins schreef geschiedenis op de wielerpiste. Hij pakte in Rio zijn 5e gouden medaille, en dat met een wereldrecord in de ploegenachtervolging. 

  De Brit was uiteraard dolblij, maar ook een tikkeltje nostalgisch. "Deze zege is vooral een opluchting en een rechtvaardiging. Dit is de manier waarop ik mijn carrière wilde afsluiten.

  "16 jaar geleden begon het hier allemaal voor mij. Ik was dan wel goed op de weg, maar ik deed dat nooit echt graag. Om dan terug te komen naar het baanwielrennen en een finale als dit te kunnen rijden is fantastisch. Ik denk niet dat we al goed beseffen wat we hier gepresteerd hebben."

  "Mijn eerste medaille behaalde ik in Sydney. Op dat moment haalde roeier Steve Redgrave er zijn vijfde, iets waar ik enorm naar op keek. 16 jaar later doe ik hetzelfde, dit is fantastisch."

  "Toen ik Fabian Cancellara eerder deze week de tijdrit zag winnen, werd ik geïnspireerd. En dat terwijl iedereen hem had afgeschreven. Wat een fantastische manier op je carrière af te sluiten, dacht ik toen. Drie dagen later doe ik hetzelfde."

  "Gele en groene trui samen in Zesdaagse van Gent"

  Of Wiggins naar Gent komt voor de Zesdaagse?

  "Ja, absoluut. Met Mark Cavendish. Daar in Gent begon het allemaal voor mij in 1999. En trouwens, een gele trui en de groene samen in een baanteam. Weet je hoelang dat geleden is? Van Merckx-Sercu. Echt leuk om te doen."

  Groot-Brittannië pakt goud in de ploegenachtervolging:

  Wiggins kaapt de podiumceremonie. Ploegmakkers liggen in een deuk