• home
 • video
 • pas verschenen

  Wiggins achterna: Britse vrouwen winnen ploegenachtervolging in wereldrecord

  Het wereldrecord op de ploegenachtervolging moest er weer aan geloven.

  In de olympische velodroom gaan de wereldrecords razendsnel voor de bijl. De ploegenachtervolging bij de vrouwen was, net als bij de mannen, een prooi voor Groot-Brittannië. Het wereldrecord in die discipline moest er voor de vierde keer op deze Spelen aan geloven.

  Het wereldrecord op de ploegenachtervolging bij de vrouwen veranderde de voorbije dagen sneller van eigenaar dan wij van ondergoed kunnen wisselen. In de kwalificaties eergisteren scherpte Groot-Brittannië het wereldrecord voor het eerst aan.

  Vervolgens mocht de VS vandaag tijdens de reeksen even de fakkel overnemen, maar luttele minuten later eisten de Britten weer op wat van hen was. In de gedroomde finale mochten de grootmachten vanavond onderling uitmaken wie zich definitief meester(es) van de Braziliaanse wielerbaan mocht maken.

  Toen de Amerikaanse vrouwen halfweg de vier kilometer al een pionnetje verloren, leek het er benard uit te zien voor hen. Toen ook bij de Britse dames een wagonnetje moest afhaken, werd het nog even spannend, maar Groot-Brittannië stond de leiding niet meer af.

  Laura Trott en co raasden uiteindelijk na 4'10"236 over de streep. Daarmee pitsten ze bijna twee seconden af van hun vorige besttijd, die ze enkele uren daarvoor gerealiseerd hadden.

  Geniet nog eens na van het wereldrecord:

  Podium ploegenachtervolging (vrouwen)
  1.Groot-Brittannië4'10"236
  2.Verenigde Staten4'12"454
  3.Canada4'14"627