• home
 • video
 • pas verschenen

  Video: Galatasaray-doelman Muslera is held in vurige Turkse Supercup

  Muslera wordt gevierd door zijn ploegmaats.

  Galatasaray heeft de Turkse Supercup gewonnen. Het klopte stadsrivaal Besiktas na penalty's. Doelman Muslera was de held. Hij stopte de beslissende penalty van Cigerci.

  De finale in Konya tussen Galatasaray en Besiktas, twee ploegen uit Istanbul, begon in een erg vurige atmosfeer. Letterlijk en figuurlijk. De afgelopen dagen hadden hooligans van beide ploegen elkaar meermaals aangevallen en supporters waren er ook in geslaagd vuurwerk binnen te smokkelen in het stadion (video).

  Op het veld hielden Galatasaray en Besiktas elkaar 90 minuten in evenwicht. Niemand kon scoren en dus kregen de spelers een halfuur extra om het verschil te maken. Galatasaray deed dat als eerste (video).

  Sneijder schilderde de bal op het hoofd van Balta, maar de buit was nog niet binnen. Zeven minuten later maakte Chedjou gelijk. Penalty's moesten een winnaar aanduiden. Doelman en clubmonument Muslera kroonde zich tot de matchwinnaar voor Galatasaray. Besiktas miste drie keer op rij (video).