• home
 • video
 • pas verschenen

  Vermaelen: "Roma heeft de kwaliteiten om kampioen te worden"

  Vermaelen voelt zich goed bij AS Roma.

  Thomas Vermaelen is onder de indruk van zijn ploegmakkers bij AS Roma. "Juventus kroonde zich de voorbije vijf jaar tot kampioen in Italië", vertelt Vermaelen op zijn eerste persbabbel bij Roma. "Maar wij zullen sowieso vol vertrouwen beginnen aan de competitie."

  Woensdag debuteerde Thomas Vermaelen bij AS Roma met een zege in de oefenmatch tegen tweedeklasser Latina.

  "Ik was heel tevreden over mijn prestatie", zegt Vermaelen. "Vooral omdat ik nog maar net met mijn voorbereiding begonnen ben en het was goed om wat matchritme op te doen."

  Ook over zijn nieuwe ploeg is Vermaelen positief. "De sfeer in de kleedkamer is uitstekend. Ik kreeg een warme ontvangst en trainde al goed."

  "Ik ben enorm onder de indruk van het niveau van mijn ploegmaten. Juventus veroverde de voorbije vijf jaar de landstitel, maar AS Roma heeft de kwaliteiten om zich dit jaar tot kampioen te kronen. We starten alvast met vertrouwen aan de competitie."

  Roma opent volgende week Serie A tegen Udinese

  Vooraleer AS Roma de Italiaanse competitie op gang trapt, moet het woensdag vol aan de bak tegen FC Porto. In de laatste voorronde van de Champions League. Zaterdag opent Roma dan de Italiaanse competitie tegen Udinese.