• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Laer sluit af als zeventiende: "Ik wilde in schoonheid eindigen"

  Wannes Van Laer schreef de negende race op zijn naam.

  0 / 0
  Zeiler Wannes Van Laer heeft zich niet kunnen plaatsen voor de medaillerace in de Laser-klasse. Ondanks een zege in de negende race, eindigde hij op de 17e plaats in de eindstand.

  Wannes Van Laer mikte hoog voor zijn tweede olympische deelname: een plaats in de medaillerace in Rio. Dat betekende bij de eerste tien eindigen na tien races.

  Maar het zeiltoernooi begon dramatisch met een 27e en 30e plaats in de openingsraces. Van Laer kon wel nog wat plaatsen goedmaken, maar kon nooit aanspraak maken op een ticket voor de medaillerace. 

  Op de slotdag maakte Van Laer wel nog indruk: hij maakte een blitzstart in de negende race en vaarde van start tot finish op kop. Het leverde Van Laer een 17e plaats in het eindklassement op.

  Wannes Van Laer: "Speciaal om een olympische regatta te winnen"

  Wannes Van Laer is blij dat hij in schoonheid is kunnen eindigen. "Het is speciaal om een olympische regatta te winnen. Heel anders dan in de wereldbeker. Alle media waren er ook met een helikopter boven ons."

  "Ik wilde in schoonheid eindigen. Er is geen betere manier om dat te doen."

  "Ik ben blij met wat ik laten zien heb deze week. Ik hoopte vooraf beter te doen, maar door de slechte eerste dag moest ik van te ver komen. Elke dag had ik een goeie en een slechte race, maar die negende vergeet ik nooit."

  Bekijk hier de knappe negende race van Van Laer: