• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Acker als vierde naar medaillerace: "Alles is nog mogelijk"

  Van Acker rondde de vier boegen als eerste.

  0 / 0

  Van Acker rondde de vier boegen als eerste.

  Evi Van Acker heeft opnieuw twee plaatsen vooruitgang geboekt in de Laser Radial-klasse. Met een zege in de negende race en een vijfde plaats in de tiende mag ze nog dromen van brons. Van Laer verraste ook met winst in de negende race.

  Evi Van Acker zette gisteren al de toon met een tweede plaats in de achtste race en trok vandaag de lijn gewoon door. Ze maakte de beste start en had acht seconden voorsprong bij de eerste boei.

  De koppositie zou ze uiteindelijk niet meer uit handen geven. Van Acker wipte naar de vijfde plaats, maar ook haar medailleconcurrenten lieten geen steekje vallen.

  De opdracht voor de tiende race was duidelijk: nog wat dichter bij het podium sluipen. Van Acker schoot minder snel uit de startblokken en was als tiende bij de eerste boei.

  Stelselmatig maakte onze landgenote enkele plaatsen goed en ze kon als vijfde tussen de laatste twee boeien varen. Dan was het vooral uitkijken wat haar concurrente voor het brons, de Ierse Murphy, nog in haar mars had. Met een knappe inhaalrace werd ze zevende.

  Van Acker begint overmorgen als vierde aan de medaillerace, op negen punten van een bronzen medaille. De strijd om het goud lijkt te gaan tussen de Nederlandse Marit Bouwmeester en de Deense Anne-Marie Rindom.

  "We zijn er altijd in blijven geloven"

  Evi Van Acker beseft dat de achterstand om nog een medaille te halen erg groot is, maar blijft geloven in haar kansen. "Niemand geloofde nog in mij op woensdagavond, maar wij zijn altijd blijven geloven en dat doen we nog voor de medaillerace. In Rio is alles mogelijk."

  "De eerste race was heel goed. Ik had een goeie start en er was weinig wind. Dat was perfect voor me en dat kon ik uitbuiten."

  "In de tweede race was er meer wind en voelde ik me fysiek minder. Ik heb de vijfde plaats kunnen vasthouden, beter kon ik niet doen vandaag."