• home
 • video
 • pas verschenen

  Usain Bolt en Justin Gatlin moeiteloos naar halve finales

  Usain Bolt werd warm onthaald in het Estádio Olímpico João Havelange.

  0 / 0

  Usain Bolt werd warm onthaald in het Estádio Olímpico João Havelange.

  Usain Bolt en Justin Gatlin hebben zich op de 100 meter probleemloos geplaatst voor de halve finales. Beide heren gingen aan de haal met de reeksoverwinning.

  Het Estádio Olímpico João Havelange in Rio was op de eerste dag van de atletiekcompetitie bijzonder schaars gevuld. Op de tweede dag waren er dan weer nauwelijks lege zitjes te bespeuren, en dat zou weleens kunnen te maken hebben met Usain Bolt. De zesvoudige olympisch kampioen staat op het punt geschiedenis te schrijven en begon vandaag aan zijn eerste hoofdstuk.

  In de reeksen van de 100 meter werd het publiek op hun wenken bediend. In de zevende van acht reeksen kwam Usain Bolt behoorlijk uit de startblokken. De Jamaicaan trok zich aardig op gang en was halfweg al zeker van de reeksoverwinning. Bolt bolde uit naar 10"07.

  Even voordien moest ook Justin Gatlin, de grootste concurrent voor Bolt, niet diep in de reserves tasten. De Amerikaan snelde naar de overwinning in 10"01. Verder zijn onder meer ook de Jamaicaan Yohan Blake, de Canadees Andre De Grasse en de Amerikaan Trayvon Bromell erbij in de halve finales.

  Tweet: