• home
 • video
 • pas verschenen

  Rusland werpt zich op als beste schermnatie op de Spelen

  Dolle vreugdetaferelen bij de Russische floretschermers.

  Rusland blijft de competitie in het schermen domineren: de Russische mannelijke floretschermers rekenden in de finale van de teamcompetitie af met Frankrijk. Drie van de vijf gouden Russische medailles werden behaald in het schermen.

  Na de titels van Yana Egorian (sabel) en Inna Deriglazova (floret) was Rusland nu ook de beste in de teamcompetitie van het floretschermen bij de mannen. Timur Safin, Alexeï Cheremisinov, Artur Akhmatkhuzin et Dimitri Zherebchenko waren in de finale met 45-41 te sterk voor Frankrijk.

  Door de successen in het schermen klimt Rusland op in de medaillestand. Het land kampeert intussen op de zevende stek met 22 medailles (5 gouden, 9 zilveren en 8 bronzen). Frankrijk volgt met 16 medailles op de negende plaats.

  Podium teamcompetitie floretschermen
  1.Rusland
  2.Frankrijk
  3.Verenigde Staten