• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Lions verzekeren zich van groepswinst, ondanks verlies

  De Red Lions gingen zeker niet voluit tegen Nieuw-Zeeland.

  0 / 0

  De Red Lions gingen zeker niet voluit tegen Nieuw-Zeeland.

  De Belgische hockeymannen hebben in hun laatste groepsmatch geen verpletterende indruk gemaakt. Nieuw-Zeeland toonde zich met 1-3 te sterk. Niet getreurd, want de Red Lions stoten toch als groepswinnaar door naar de kwartfinales, waar India wacht. Die wedstrijd wordt zondag om 17.30 uur Belgische tijd gespeeld.

  Voor de Red Lions gold de laatste groepswedstrijd als een veredelde oefenmatch, want door het gelijkspel in Spanje - Groot-Brittannië eerder op de avond waren de Lions al zeker van groepswinst.

  Voor Nieuw-Zeeland, dat op de vorige twee Spelen nog onder de hoede stond van Lions-bondscoach Shane McLeod, was het een ander verhaal: de Kiwi's mochten niet verliezen als ze hun plaatsje in de knock-outfase wilden veiligstellen.

  Tijdens de wedstrijd zelf trokken de Lions hun mindere lijn van de tweede helft tegen Spanje helemaal door. In de eerste twee quarters gaven de Belgen bijna niets weg, maar zelf gevaarlijk zijn, lukte evenmin. De 0-0-ruststand was dan ook logisch.

  Na de Braziliaanse thee kregen de Lions het deksel op de neus. Child zette de Nieuw-Zeelanders op voorsprong na een strafcorner, Wilson sneed even later als een mes door de Belgische boter en Inglis mocht in het vierde quarter de derde treffer voorbij Vanasch tikken. In het slot kon Van Aubel nog milderen tot 3-1.

  In de kwartfinale neemt België het als groepswinnaar op tegen India, de nummer vier uit Groep B.

  Groot-Britttannië uitgeschakeld, nu al Nederland-Australië

  Door de overwinning tegen de Red Lions stuurde Nieuw-Zeeland Groot-Brittannië, dat zichzelf vooraf tot medaillekandidaat uitgeroepen had, met het schaamrood op de wangen huiswaarts. De Britten konden maar één keer winnen.

  Ook de Nederlanders zullen eens grondig vloeken, want in de kwartfinales komen ze meteen uit tegen Australië. Dat is een heruitgave van de laatste WK-finale. Toen trokken onze noorderburen aan het kortste eind.