• home
 • video
 • pas verschenen

  Pieters tuimelt uit top tien: "Alles zat tegen"

  Pieters is uit medaillekoers geslagen.

  0 / 0

  Pieters is uit medaillekoers geslagen.

  De Belgische golfers Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts staan na dag drie allebei op drie onder par, goed voor een gedeelde 14e plaats. Thomas Pieters was nochtans als tweede aan deze ronde begonnen, maar hij kende een dramatische dag op de golfbaan.

  Na twee uitstekende dagen mocht Thomas Pieters in de laatste groep aan zijn derde ronde beginnen samen met Marcus Fraser en Henrik Stenson. Hij maakte nog een goede start met een birdie op de eerste hole, maar daarna leek hij toch te bezwijken onder de druk.

  Terwijl de andere toppers een tandje bijstaken, zakte onze landgenoot een beetje door het ijs. Hij liet dan wel vier birdies noteren, maar die werden uitgewist door vier bogey's.

  Omdat hij ook nog eens drie double bogey's moest toestaan, eindigde hij zijn ronde in een bijzonder teleurstellende 77 slagen, zes boven par. Dat was de slechtste score van de dag.

  De inzinking van Pieters betekent dat onze landgenoot uit de top tien valt. Zijn concurrenten lieten wel monsterscores noteren. Vooral Justin Rose gooide hoge ogen met een ronde in 6 onder par. Ook de Amerikaan Bubba Watson maakte een sprong in het klassement.

  Pieters zal morgen dus een begenadigde dag moeten hebben, als hij nog een gooi wil doen naar eremetaal.

  Thomas Pieters: "Dit is niet leuk"

  Het was balen en zuchten voor Thomas Pieters na die verschrikkelijke derde dag. "Dat is topsport. Het was gewoon mijn dag niet, alles zat tegen", reageert Pieters.

  "Het putten ging niet vandaag. Ik had vier, vijf puts die op het randje bleven liggen. Ik heb ook vijf of zes ballen gehad die net naast de fairway lagen en onspeelbaar waren."

  "Het ging twee dagen heel goed en ik begon met hetzelfde gevoel aan de derde dag. En dan zoiets. Dat is niet leuk. Ik heb gezien dat er nog een paar lage scores waren. Hopelijk kan ik morgen nog iets doen."

  Colsaerts zet ronde neer in par en blijft hangen op plaats 14

  Nicolas Colsaerts kon in tegenstelling tot Pieters iets meer buiten de spotlights golfen. Hij werkte een wisselvallige ronde af.

  Onze landgenoot maakte maar liefst zes birdies, maar kende op andere holes dan weer veel minder succes: twee double bogey's en twee bogey's.

  Net als gisteren werkte hij zijn ronde daardoor af in par. In het klassement verandert er niets voor Colsaerts. Hij blijft hangen op de veertiende plaats en krijgt daar dus het gezelschap van Pieters.

  Nicolas Colsaerts zag zelf ook dat hij opvallend wisselvallig was vandaag: "Al bij al was het niet slecht. Ik moet gewoon minder foutjes maken. Jammer genoeg waren de foutjes heel kostelijk."

  "De wind was heel moeilijk. Je ziet het ook dat de goeie scores vandaag kwamen van de spelers die vroeg aan de bak moesten. In de namiddag was het erger. De baan was ook wat opgedroogd, waardoor die sneller werd."

  Tussenstand golf
    R1R2R3R4Totaal
  1.Justin Rose (GBr)676965 -12
  2.Henrik Stenson (Zwe)666868 -11
  3.Marcus Fraser (Aus)636972 -9
  14.Thomas Pieters676677 -3
  14.Nicolas Colsaerts687171 -3