• home
 • video
 • pas verschenen

  Philip Milanov ontgoochelt met negende plaats

  Philip Milanov was diep ontgoocheld na de finale.

  0 / 0

  Philip Milanov was diep ontgoocheld na de finale.

  Philip Milanov is als negende geëindigd in de finale van het discuswerpen. Onze landgenoot, die gisteren ook al moeilijkheden ondervond in de kwalificaties, kwam tot een teleurstellende 62,22 meter. De verrassend sterke Duitser Christoph Harting kroonde zich met 68,37 meter tot olympisch kampioen.

  Philip Milanov begon net als gisteren bescheiden aan zijn discuscompetitie. Dit keer ging de schijf 62,22 meter ver. De Poolse topfavoriet Piotr Malachowski zette bij zijn eerste poging meteen de toon met 67,32 meter.

  In de tweede poging kon onze landgenoot wel overtuigen en vloog de discus voorbij de 65 meter. Milanov geraakte echter uit evenwicht en kon zijn voet niet in de werpcirkel houden. De worp werd ongeldig verklaard.

  Na drie pogingen heeft enkel de top 8 recht op nog drie extra worpen. Milanov zag net voordat hij de ring moest betreden de Cyprioot Parellis over zich springen, en zakte naar de negende plaats. Hij moest zich dus absoluut verbeteren om nog drie extra worpen af te dwingen. Milanov slaagde niet in zijn opzet en bleef hangen op de negende plaats. Een ontgoocheling aangezien de discuswerper tot de medaillekandidaten werd gerekend.

  "Dit is enorm hard balen", reageert een diep ontgoochelde Milanov. "Het was gewoon niet goed vandaag. De tweede worp was voldoende om mij te plaatsen bij de top acht, maar ik kon mijn evenwicht niet houden. Voor mijn derde worp voelde ik mij heel zenuwachtig, en met die stress moet ik echt wel leren omgaan."

  Christoph Harting zorgt voor grote verrassing

  Piotr Malachowski leek zo goed als onklopbaar voor de olympische titel. De Pool leek lange tijd goed op weg, maar Christoph Harting bewaarde het beste voor het laatst. De 25-jarige Duitser liet in zijn laatste poging een indrukwekkend record van 68,37 meter optekenen en deed daarmee ruim beter dan de 67,55 meter van Malachowski. Christoph Harting volgt als olympisch kampioen overigens oudere broer Robert Harting op, die gisteren strandde in de kwalificaties. De Duitser Daniel Jasinski vervolledigt het podium met 67,05 meter. 

  Uitslag
  1.Christhoph Harting (Dui)68,37m
  2.Piotr Malachowski (Pol)67,55m
  3.Daniel Jasinski (Dui)67,05m
  4.Martin Kupper (Est)66,58m
  5.Gerd Kanter (Est)65,10m
  6.Lukas Weisshaidinger (Oos)64,95m
  7.Zoltan Kovago (Hon)64,50m
  8.Apostolos Parellis (Cyp)63,72m
  9.Philip Milanov62,22m
  10.Axel Harstedt (Zwe)62,12m
  11.Mason Finley (VS)62,05m
  12.Andrius Gudzius (Lit)60,66m