• home
 • video
 • pas verschenen

  Opmerkelijk: whereabouts-account Stepanova is gehackt

  Stepanova leeft al geruime tijd ondergedoken.

  De whereabouts-account van de Russische klokkenluidster Joelia Stepanova is gehackt. Een heikele kwestie aangezien de 800m-loopster momenteel ondergedoken leeft.

  De Russische Stepanova bracht twee jaar geleden de grootschalige dopingaffaire in haar land aan het licht. Sindsdien leeft ze uit veiligheidsoverwegingen ondergedoken samen met haar man en zoontje. Naar verluidt zou ze ergens in de Verenigde Staten verblijven. 

  Het Wereldantidopingagentschap WADA liet vandaag weten dat Stepanova's whereabouts-account is gehackt. Op die account moet de sporter in kwestie aangeven op welke locaties hij of zij zich zal bevinden.

  "Iemand anders dan Stepanova heeft op een illegale manier toegang gehad tot haar account", vertelt WADA in een persbericht. "Onmiddellijk is de account geblokkeerd zodat er niemand meer toegang kan krijgen."

  Stepanova kwam de voorbije maanden geregeld in het nieuws. Recent was er nog veel te doen over het feit dat de klokkenluidster niet naar de Spelen in Rio mag. Er volgde zelfs een onlinepetitie die door maar liefst 250.000 mensen werd getekend.