Oeps! Bus brengt zwemsters naar atletiekstadion

za 13 augustus 2016 08:40
De zwemsters misten bijna hun halve finale.
Spannende momenten voor drie zwemsters afgelopen nacht. Bijna misten ze hun wedstrijd op de 50 meter vrije slag door een vergissing van de buschauffeur, maar officials gooiden het schema om.

Twee uur voor de halve finales van de 50 meter vrije slag stapten Fran Halsall, Jeanette Ottesen en Aliaksandra Herasimenia in het olympisch dorp op de bus die hen naar het zwembad moest brengen. Tenminste, dat dachten ze. Want de chauffeur zette koers naar het atletiekstadion, 40 minuten in de andere richting.

Officials in het zwembad gooiden in zeven haasten het schema door elkaar. Er werden een paar medailleceremonies naar voren geschoven en de halve finales van de 50 meter vrije slag werden uitgesteld.

Halsall en Herasimenia plaatsten zich voor de finale, Ottesen werd uitgeschakeld. "Ik heb een mooie rondrit gehad rond het olympisch stadion, maar mijn emoties en adrenaline lagen overhoop", reageerde Halsall na afloop bij de BBC. "Maar als ik morgen op de juiste bus stap voor de finale, komt het allemaal in orde."