• home
 • video
 • pas verschenen

  Michelle Carter treedt in de voetsporen van haar vader (ze doet eigenlijk nóg beter)

  Carter poseert met de Amerikaanse vlag.

  0 / 0
  Michelle Carter heeft Valerie Adams een serieuze peer gestoofd. In het kogelstoten snoepte de 30-jarige Amerikaanse met een ultieme worp de Nieuw-Zeelandse een derde olympische titel op rij af.

  Adams wilde de eerste vrouw worden die in een individueel atletieknummer op drie Olympische Spelen op rij de titel zou veroveren. Met een worp van 20m42 lag de wereld aan haar voeten.

  Maar toen stapte Carter voor de zesde en laatste keer in de arena. De wereldkampioene in zaal gooide de kogel 20m63 ver, een Amerikaans record. Adams (foto hiernaast) mocht daarna ook nog eens gooien, maar kwam niet verder dan 20m39.

  Daardoor moet Adams genoegen nemen met zilver, net als aanvankelijk vier jaar geleden in Londen. Maar nadat de Wit-Russische Nadzeja Ostaptsjoek haar goud had moeten inleveren wegens een dopinginbreuk kreeg ze de olympische titel alsnog in de schoot geworpen.

  Een mooie triomf is het in elk geval voor Michelle Carter. De Carters zijn trouwens met een kogel in de maag geboren. 32 jaar geleden was de vader van Michelle, Michael, in het kogelstoten goed voor een zilveren medaille op de Spelen van Los Angeles.

  Uitslag kogelstoten voor vrouwen:

  1. Michelle Carter (VS) 20m63
  2. Valerie Adams (NZe) 20m42
  3. Anita Márton (Hon) 19m87
  4. Gong Lijiao (Chn) 19m39
  5. Raven Saunders (VS) 19m35