• home
 • video
 • pas verschenen

  Michael Phelps: "Rio worden mijn allerlaatste Spelen"

  Het huwelijk tussen Phelps en de Olympische Spelen eindigt in Rio.

  Zwemlegende Michael Phelps heeft officieel aangekondigd dat hij de Spelen voorgoed vaarwel zegt. "Ik zal aanwezig zijn in Tokio, maar niet meer als zwemmer", aldus de Amerikaan.

  In totaal is Michael Phelps goed voor 27 olympische medailles, waarvan 22 keer goud. Maar de grootste olympiër aller tijden zal over vier jaar niet te bewonderen zijn op de Spelen in Tokio. "Rio worden mijn laatste Spelen, het is genoeg geweest", verklaarde Phelps, vlak nadat hij afgelopen nacht zilver had behaald op de 100m vlinderslag na de Singaporees Schooling.

  "Ik hou me aan mijn woord en ga niet nog eens vier jaar door. Ik zal wel te zien zijn in Tokio, maar niet meer als zwemmer. Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Ik kijk er enorm naar uit om mijn zoon Boomer te zien opgroeien."

  Met vier gouden medailles en ook een zilveren plak, is het olympisch parcours van Phelps in Rio de Janeiro tot nu toe meer dan geslaagd. Vandaag kan daar nog een medaille aan worden toegevoegd met de 4x100m wisselslag.