• home
 • video
 • pas verschenen

  Ledecky verpulvert de tegenstand op de 800m vrije slag en pakt 4e goud

  Ledecky zwom bovendien een wereldrecord.

  0 / 0
  Katie Ledecky heeft met sprekend gemak de 800m vrije slag gewonnen. Met 8'04"79 zwom ze bovendien een sensationeel wereldrecord. Voor Ledecky is het de vierde gouden medaille op deze Olympische Spelen.

  Ledecky was, na haar gouden plak op de 200m vrije slag, de 400m vrije slag en de 4x200m vrije slag, uiteraard ook de grote favoriete op de 800m vrije slag. Een afstand die ze al een aantal seizoenen domineert.

  Al na honderd meter was de race gelopen. Ledecky was niet van plan iemand naast zich te dulden en keerde bovendien bijna één seconde onder haar eigen wereldrecord.

  De nog altijd maar 19-jarige Amerikaanse zwemsensatie breidde haar voorsprong lengte per lengte uit en lag bij het ingaan van de laatste baanlengte meer dan 40 meter voor op al haar "concurrentes".

  Ze tikte aan na 8'04"79 en deed daarmee bijna twee seconden beter dan haar eigen wereldrecord. Op ruime afstand van Ledecky tikten de Britse Jazz Carlin en de Hongaarse Bolarka Kapas aan als tweede en derde.

  Voor Ledecky is het de vierde gouden medaille in Rio, haar vijfde in totaal. De Amerikaanse is, meer dan ooit, de koningin van het zwemmen.

  Het podium:

  1. Katie Ledecky (VS) in 8'04"79
  2. Jazz Carlin (GBr) - 8'16"17
  3. Bolarka Kapas (Hon) - 8'16"37