• home
 • video
 • pas verschenen

  Groen zwembadwater in Rio kleurt binnenkort weer blauw

  Het olympisch duikbad kleurde plots groen.

  De olympische organisatie neemt drastische maatregelen om het groene zwembadwater van de schoonspringers en waterpoloërs weer helderblauw te maken. Vandaag wordt het water vervangen.

  Enkele dagen geleden was er plots opschudding in het olympisch duikbad, toen het water plotseling groen kleurde. De Internationale Zwembond (FINA) verklaarde de kleurverandering door een onevenwicht in de chemische balans. 

  De competitie ging gewoon door omdat de atleten geen gezondheidsrisico's liepen. Maar het oog wil ook wat. Omdat de eenvoudige oplossingen weinig resultaat hadden, wordt nu gekozen voor een meer radicale aanpak: het zwembadwater vervangen.

  Bekijk hier nog eens het vreemde tafereel: