• home
 • video
 • pas verschenen

  EK wielrennen verhuist van Nice naar Plumelec om veiligheidsredenen

  Vorig won Baska bij de beloften, nu mogen de profs ook meedoen.

  De Europese Wielerunie heeft een nieuw decor gevonden voor het EK wielrennen, waar dit jaar ook de profs voor het eerst mogen strijden om de Europese trui. Plumelec, in Brétagne, neemt de organisatie over van Nice.

  De stad Nice maakte vorige week bekend dat het niet in staat is om het EK wielrennen te organiseren. Na de terreuraanslag op de Franse nationale feestdag kan de badstad de veiligheid van het wielerevenement niet garanderen.

  Onder andere Trentino (Italië) en Yorkshire (Groot-Brittannië) stelden zich kandidaat om als nieuwe locatie te fungeren. Maar uiteindelijk heeft de Europese Wielerunie beslist om het EK in Frankrijk te houden, in Plumelec-Morbihan.

  Plumelec doet in het wielermilieu verschillende belletjes rinkelen. Ieder jaar vindt de GP Plumelec-Morbihan er plaats (dit jaar gewonnen door Samuel Dumoulin).

  En in de Tour van vorig jaar was de Bretoense stad gastheer voor de ploegentijdrit, waar BMC (foto) toen met Van Avermaet Sky versloeg met 1 luttele seconde.

  Ook profs strijden mee op het EK

  Tot en met vorig jaar was het EK wielrennen enkel voor de jeugdcategorieën, maar dit jaar mogen ook de mannen en vrouwen elite een gooi doen naar de Europese titel. Het EK wielrennen vindt plaats van 14 tot en met 18 september.