• home
 • video
 • pas verschenen

  Denayer en Boon over succesrecept Red Lions: "Kunnen van iedereen winnen"

  De Red Lions stoten als groepswinnaar door naar de kwarfinale.

  De Red Lions hebben zich ondanks een verliespartij tegen Nieuw-Zeeland als groepswinnaar weten te kwalificeren voor de kwartfinales. De Belgische hockeymannen moeten het in die wedstrijd morgen om 17.30u opnemen tegen India. Volgens sleutelspelers Félix Denayer en Tom Boon ligt de grote verdienste evenwel bij coach Shane McLeod.

  Voor de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland wervelden de Red Lions als een tornado door het olympisch hockeytoernooi. De Belgen waren al zeker van groepswinst en verlies (3-1) tegen de nummer acht van de wereld betekende geen al te groot probleem.

  Volgens middenvelder Félix Denayer moeten we de wedstrijd van gisteren dan ook snel vergeten. "We waren al zeker van groepswinst en dan zie je dat de spanning er toch wel wat vanaf gaat bij sommige spelers. Bovendien was het bij Nieuw-Zeeland echt wel van moeten."

  Ook aanvaller Tom Boon trad deze mening bij. "We staan nu terug met de voetjes op de grond. Maar dat komt wel weer in orde. Het is nu vooral uitzoeken wat we hieruit kunnen meenemen naar onze kwartfinale tegen India."

  De sterke prestatie van de Lions begint steeds meer weerklank te krijgen. De grote verdienste in dit succes ligt volgens de twee spelers bij hun coach Shane McLeod.

  "Hij heeft een jaar aan ons team kunnen sleutelen en om eerlijk te zijn hebben we nog nooit zo goed hockey gespeeld. Hij heeft de bepalende spelers meer vertrouwen gegeven. Daarnaast staat hij ook heel open voor feedback vanuit de groep", wist Félix Denayer.

  Ook Tom Boon prijst de motiverende kwaliteiten van zijn Nieuw-Zeelandse bondscoach. "McLeod weet hoe hij met iedereen moet omgaan en zijn speeches voor de wedstrijd zijn altijd heel motiverend. We kunnen van iedereen winnen."

  Bondscoach McLeod: "Of ik de Belgische mentaliteit begrijp? Dat moet je vragen aan mijn vrouw"

  Shane McLeod geniet naar eigen zeggen van zijn functie als Belgisch bondscoach. "De basis is er al altijd geweest. Ik leg inderdaad meer verantwoordelijkheid bij de spelers, vooral omdat ik voel dat ze echt beter willen doen."

  De Nieuw-Zeelander lijkt vooral ook de Belgische mentaliteit die rond de ploeg hangt goed te begrijpen. Zelf reageerde McLeod met een kwinkslag. "Ik ben getrouwd met een Belgische, misschien moet je dat eens aan mijn vrouw vragen."

  De bondscoach had ook een klare kijk op de verliespartij tegen Nieuw-Zeeland. "Mijn spelers dachten al iets te veel aan de kwartfinale. We hebben dan ook een lesje gekregen in sportpsychologie."

  "Eigenlijk doen we hiermee wel een goede zaak, want doordat Nieuw-Zeeland wint, is medaillekandidaat Groot-Brittannië uitgeschakeld. Als je dan ziet dat met Australië en Nederland de nummers 1 en 2 van de wereld tegenover elkaar komen te staan in de kwartfinales, dan weet je het wel."

  Boon en Denayer nemen morgen Sporza-Snapchat in handen

  De sterke prestaties van de hockeymannen komen natuurlijk niet voor niets. Boon, Denayer en co nemen morgenochtend de Snapchat-account van Sporza in handen en geven de Sporza-surfer een unieke inkijk op de voorbereiding van hun kwartfinale tegen India.

  Hou dus zeker onze account op Snapchat in de gaten en wie weet kan u meegenieten van een van de motiverende speeches van bondscoach Shane McLeod.