• home
 • video
 • pas verschenen

  De Vlieger: "Kijk uit naar Batshuayi in de Premier League"

  Enkele Belgen in de Premier League.

  Deze namiddag trekt de Premier League zich opnieuw op gang. Kenner Geert De Vlieger overschouwt het hele contingent Belgen dat zijn boterham verdient in de Engelse competitie.

  "Bij de nieuwkomers kijk ik uit naar Batshuayi"

  De Engelse clubs kunnen door een riant tv-contract met hoge lonen toveren en lokken steeds meer toppers naar de Premier League. Met Batshuayi en Kabasele zijn ook weer Rode Duivels naar Engeland verhuisd.

  "Ik kijk uit naar Batshuayi. Het is toch opnieuw een flinke stap hogerop voor hem vanuit Marseille", zegt Geert De Vlieger.

  "Spelen in de Premier League, bij een topclub is toch nog iets anders dan in de Ligue 1. De verwachtingen liggen er een pak hoger, zeker voor een spits."

  "Batshuayi zal de komende weken en maanden moeten bewijzen dat hij effectief het niveau haalt van spitsen als Benteke of Lukaku en dat wordt wel uiterst boeiend."

  "Hazard moet aanknopen met beste prestaties"

  Eden Hazard beleefde vorig seizoen, net als de rest van Chelsea, een baalseizoen. Op het EK leefde hij wel op.

  "Voor Eden Hazard is de opdracht duidelijk. Hij moet opnieuw aanknopen met zijn beste prestaties. Chelsea zal die Hazard ook nodig hebben."

  "Ik denk ook dat Antonio Conte heel erg op hem rekent om Chelsea opnieuw naar de top te loodsen. Hij moet dus niet alleen zelf zijn niveau halen, maar de hele ploeg naar betere prestaties stuwen. Dat wordt een leuke uitdaging."

  "Benteke en co moeten slimme beslissing nemen"

  Voor sommige Belgen is de nabije toekomst nog onduidelijk. Mannen zoals Chadli, Mirallas en zelfs Benteke passen niet altijd in de plannen van hun coach. Januzaj is zelfs al weg bij United en gaat op huurbasis naar Sunderland.

  "De Belgen op dat lijstje moeten vooral in de komende maand bekijken hoe het loopt en dan een slimme beslissing nemen."

  "De transferperiode duurt nog tot het einde van de maand en als blijkt dat iemand als Benteke niet veel speelminuten krijgt, zijn er genoeg andere clubs die klaar staan."

  "Het zijn stuk voor stuk spelers met kwaliteiten, dus ik maak me daar niet zo veel zorgen over. Ze zullen elders ongetwijfeld wel aan de slag kunnen. Ze hebben bijna allemaal hun plaats in de Premier League."

  Ook Romelu Lukaku weet nog niet of hij bij Everton blijft. "Bij hem wordt met enorme bedragen gegoocheld en ik denk wel dat zijn cijfers die bedragen rechtvaardigen. Heel wat ploegen willen voor hem vele miljoenen op tafel leggen."

  "Wil nog wel doelman zien die het beter dan Mignolet doet"

  Bij Liverpool krijgt Simon Mignolet concurrentie onder de lat door de komst van Loris Karius. Die is wel geblesseerd en dus moet Mignolet nu zijn plek verdienen.

  "Simon moet gewoon blijven spelen zoals hij dat altijd al gedaan heeft. Hij krijgt soms kritiek, maar ik wil nog wel eens een doelman zien die het beter doet dan Mignolet."

  "Blijkbaar ben je als doelman van Liverpool nog net iets meer besproken, dat hebben zijn voorgangers ook mogen ervaren. Maar ik vind dat de Rode Duivel onder die moeilijke omstandigheden altijd goed is blijven presteren."

  "Ik denk niet dan een vervanger het onder dezelfde druk veel beter zal doen."

  "Simon Mignolet weet dat hij in de Premier League bij een topclub speelt waar de verwachtingen hooggespannen zijn. En ik vind eerlijk gezegd dat hij het tot dusver uitstekend heeft gedaan."