• home
 • video
 • pas verschenen

  Dan toch geen Russische atleten in Rio: ook Klisjina geschorst

  Klisjina zou nu toch niet mogen deelnemen.

  Verspringster Daria Klisjina was de enige Russische atlete die mocht deelnemen in Rio, maar ze is nu toch plots geschorst. Er zou nieuw bewijs zijn dat ze toch betrokken is bij de dopingpraktijken in Rusland. Klisjina ging meteen in beroep.

  Dinsdag gaat de verspringcompetitie van start in Rio. Daarin zou Klisjina in actie komen, maar de Russin werd nu alsnog geschorst door de internationale atletiekfederatie. Er werden geen details vrijgegeven, maar het TAS bevestigt wel dat Klisjina al beroep aantekende tegen haar uitsluiting.

  Een anonieme bron verklaarde dat er nieuwe bewijzen opgedoken zijn die Klisjina aan het McLaren-rapport linken. In dat rapport van het Wereldantidopingagentschap bleek dat Rusland gesjoemeld zou hebben met dopingstalen.

  Toen die praktijken aan het licht kwamen, werden de Russische atleten uitgesloten van de Spelen. Klisjina was de enige die een uitzondering kreeg, maar de internationale atletiekfederatie komt nu terug op die beslissing.

  Klisjina ging in beroep bij het Internationaal Sporttribunaal. Morgen of overmorgen volgt er een uitspraak.