• home
 • video
 • pas verschenen

  Brazilianen in Rio liggen niet wakker van het atletiektoernooi

  Weinig volk op de eerste atletiekdag.

  In het olympisch stadion Joao Havelange is vandaag het olympisch atletiektoernooi op gang gekomen. Opvallende vaststelling tijdens dag één: het Braziliaanse publiek vindt de weg naar het stadion niet.

  Volgens BBC-journalist Dan Walker, die met verschillende Brazilianen sprak in Rio de Janeiro, heeft het gebrek aan publiek te maken met drie dingen.

  Zo zouden de prijzen veel te hoog liggen en niet betaalbaar zijn voor het gewone Braziliaanse volk. Ook is de Braziliaanse bevolking niet geïnteresseerd in atletiek. Alles staat in het teken van voetbal. Tot slot zijn er in de stad niet genoeg transportmogelijkheden om in het stadion te geraken (zie: tweets onderaan).

  Philippe Rogge insinueerde op Twitter dan weer dat de reden wel eens elders zou kunnen liggen. Het olympisch stadion Joao Havelange is de thuisbasis van voetbalclub Botafogo, waardoor weinig Flamengo-supporters het zien zitten om af te zakken naar het stadion.

  Enkele tweets: