• home
 • video
 • pas verschenen

  Braziliaanse wielrenner Kleber Ramos betrapt op doping

  Ramos nam vorig jaar deel aan het testevent in Rio.

  Kleber Ramos is voorlopig geschorst na een positieve dopingtest. Dat heeft de UCI bekendgemaakt. Ramos werd betrapt in de aanloop naar de Spelen. Hij staat aan de kant in afwachting van de analyse van het B-staal.

  Op 31 juli kreeg Kleber Ramos da Silva onverwacht bezoek van de dopingcontroleur. De Braziliaan werd betrapt op het gebruik van een verboden prestatiebevorderend middel en is voorlopig geschorst. De internationale wielerunie UCI heeft, in afwachting van de resultaten van het B-staal, niet bekendgemaakt om welk product het gaat.

  Ramos stond vorige week aan de start van de olympische wegrit, maar gaf onderweg op. De 30-jarige renner is vooral actief in eigen land, zijn beste resultaat op het internationale toneel dit jaar is een 37e plaats in de Ronde van Murcia. Vorig jaar won hij de koninginnenrit in de Tour de San Luis in Argentinië.