• home
 • video
 • pas verschenen

  Australische pakt olympische titel in de skiff

  Brennan roeide van start tot finish op kop.

  Wereldkampioene Kim Brennan mag zich olympisch kampioene noemen in de skiff. De Australische was sneller dan de Amerikaanse Genevra Stone en Jingli Duan uit China.

  Brennan nam meteen na de start het initiatief. Na vijfhonderd meter lag de regerende wereldkampioene al ruim twee seconden voor op haar concurrenten, halverwege waren dat er al bijna vier. In de tweede helft zag ze de andere roeisters nog dichterbij komen, maar haar overwinning kwam niet meer in gevaar.

  In het zog van de Australische roeiden de Amerikaanse Genevra Stone en Jingli Duan uit China respectievelijk naar de zilveren en bronzen medaille. Kim Brennan doet zo beter dan haar bronzen plak van Londen, waar ze ook nog eens zilver pakte in de dubbel-twee.

  uitslag finale skiff vrouwen
  1Kim Brennan (Aus)7:21.54
  2Genevra Stone (VSt)7:22.92
  3Jingli Duan (Chn)7:24.13
  4Emma Twigg (NZe)7:24.48
  5Jeannine Gmelin (Zwi)7:29.69
  6Magdalena Lobnig (Oos)7:34.86