• home
 • video
 • pas verschenen

  "Als Hannes Obreno een topdag heeft, zit een medaille er zeker in"

  Obreno moet in staat zijn om dicht bij de medailles te eindigen.

  Vanmiddag staat in het Braziliaanse water de finale van de skiff op het programma. Daarbij één Belg: roeier Hannes Obreno. Sporza-journalist Geert Heremans heeft het volledige parcours van de skiffeur gevolgd en schetst in afwachting van de finale de verwachtingen.

  Geert Heremans volgt het roeien op deze Olympische Spelen al vanaf dag één. Onze Sporza-journalist zag Hannes Obreno toen nog met overmacht zijn reeks winnen en schetst nu de verwachtingen rond de 25-jarige roeier voor de finale op de skiff.

  "Ik schat hem in op plaats vier of vijf. Hij heeft inderdaad al medaillekandidaten Drysdale, Synek en Martin geklopt in het verleden, maar die zijn het gewoon om er pas echt te staan op de grote kampioenschappen."

  "Anderzijds is er toch wel een en ander mogelijk. Als een van die drie toppers onder zijn niveau presteert en Hannes kent een topdag, dan kan hij zeker naar een medaille roeien."

  Terwijl het doel van coach Dirk Crois vooraf halve finale was, lijkt Obreno in de finale dus niets te verliezen te hebben. "Vergis je niet, hij heeft wel degelijk ambitie. Dat hij niet tevreden was na zijn halve finale zegt genoeg."

  "Qua techniek behoort hij tot de besten van het pak. Hij is ook 15 kilogram lichter dan de meeste van zijn concurrenten. Op woelig water hebben die het dan sneller lastig om hun boot recht te houden. Hannes geraakt dan gewoon beter uit de voeten."

  "Obreno is een man van weinig woorden"

  Heremens kent Obreno vooral als een introverte kerel. "Het is een man van weinig woorden, eigenlijk een beetje een eenzaat. Interviews ziet hij als een noodzakelijk kwaad."

  "Daartegenover is hij wel enorm gefocust. Die dingen heb je uiteraard ook nodig om zo vaak zo vroeg helemaal alleen op het water te zitten om te trainen."