• home
 • video
 • pas verschenen

  Zege in rugby sevens levert inwoners van Fiji extra feestdag op

  Fiji is de eerste olympische kampioen in het rugby sevens.

  Fiji versloeg Groot-Brittannië in de finale van het rugby sevens. De premier van de eilandengroep is in de wolken met de allereerste olympische medaille voor het land en schenkt zijn inwoners daarom een extra feestdag.

  Afgelopen nacht heeft Fiji met sprekend gemak het goud gewonnen in de olympische finale in het rugby sevens. Kind van de rekening was Groot-Brittannië, dat verloor met 43-7 van de huidige nummer één van de wereld.

  Voor de eilandengroep uit de Stille Oceaan is het de allereerste eerste olympische medaille uit de geschiedenis. Niet alleen de aanwezige supporters, maar ook de thuisblijvers waren dolenthousiast met de overwinning van hun team.

  In navolging van deze schitterende prestatie heeft premier Frank Bainimarama heuglijk nieuws voor zijn inwoners. "Het is een magnifiek moment voor de geschiedenis van Fiji en een privilege om dit als premier te mogen meemaken", zegt hij. "Om het succes van onze nationale helden te vieren, zal er bij hun thuiskomst, op 22 augustus, een extra feestdag worden ingevoerd voor alle Fijiërs."