• home
 • video
 • pas verschenen

  Vier wedstrijden op twee dagen voor Nadal, geen gemengd dubbel

  Nadal en Lopez waren dolblij na hun gewonnen halve finale.

  Het wordt een drukke dag voor Rafael Nadal. De Spanjaard neemt het in het enkelspel op tegen de boeman van Goffin en speelt daarna de finale in het dubbelspel. Nadal, die zijn wederoptreden maakt na een blessure, laat wel verstek gaan voor het gemengd dubbel.

  Op Roland Garros gooide Rafael Nadal de handdoek met een polsblessure. De Spaanse nummer vijf van de wereld moest ook Wimbledon vanuit zijn luie zetel volgen, maar in Rio is hij opnieuw van de partij. Nadal nam veel hooi op zijn vork en zou zowel in het enkelspel, het dubbelspel, als het dubbel gemengd in actie komen.

  In het dubbelspel wist de Spanjaard zich gisteren samen met zijn landgenoot Marc Lopez te plaatsen voor de finale. Daarin nemen ze het straks op tegen het Roemeense duo Florin Mergea en Horia Tecau.

  Maar Nadal wordt al eerder op de baan verwacht. In het enkelspel stootte hij - ook al gisteren - door naar de kwartfinales, waarin hij rond 18u Belgische tijd de confrontatie aangaat met Thomaz Bellucci, die gisteren David Goffin uitschakelde.

  Net als gisteren moet de voormalige nummer 1 van de wereld vandaag dus twee keer aan de bak. Daarom liet hij gisteren verstek gaan voor de eerste ronde van het gemengd dubbelspel, waar hij zou aantreden met Garbine Muguruza.