• home
 • video
 • pas verschenen

  Tadic blijft ook de volgende vier jaar speler van Southampton

  Tadic bezorgt Southampton de overwinning tegen Manchester United in 2015.

  Southampton heeft middenvelder Dusan Tadic vier jaar langer aan zich weten binden. De 27-jarige Tadic speelt al sinds 2014 voor de Engelse club en wist in 64 wedstrijden voor de club twaalf keer te scoren. Southampton is een ex-club van Rode Duivel Toby Alderweireld die nu bij Tottenham speelt.

  Dusan Tadic maakte voor het eerst naam bij Twente. Daar pikte hij regelmatig zijn goaltje mee en strooide hij met assists voor zijn ploegmaats.

  Het leverde hem een transfer naar Southampton in de Premier League op. Daar groeide Tadic al snel uit tot een van de smaakmakers. Onder leiding van Ronald Koeman, die nu bij Everton Rode Duivels Kevin Mirallas en Romelu Lukaku traint, beleefde Southampton heel wat hoogtepunten.

  Zo kon het in 2015 dankzij een goal van Tadic voor het eerst in 20 jaar Manchester United verslaan op Old Trafford. Het eindigde dat jaar met 60 punten in de top 8 van het het algemeen klassement en dwong op die manier Europees voetbal af.

  Dit seizoen ging het Southampton opnieuw voor de wind met een zesde plaats aan het einde van de competitie. De club moest door de goede resultaten heel wat sterkhouders laten gaan. Onder anderen Sadio Mané, Graziono Pellè en Victor Wanyama vertrokken. Ook spelmaker Tadic had aanbiedingen van andere clubs maar Southampton spaarde kosten noch moeite om hem aan boord te houden.

  Tadic: "De club leverde een extra inspanning om mij te houden"

  Ondanks de belangstelling van heel wat andere clubs besliste Tadic, die ook Servisch international is, toch bij Southampton te blijven. "Ik heb hier al twee prachtige jaren beleefd en heb een ongelooflijke connectie met de supporters en de medewerkers van de club."

  "Southampton heeft een extra inspanning geleverd om mij te kunnen houden en dat apprecieer ik enorm. Er waren andere mogelijkheden, maar een verlengd verblijf bij Southampton is voor beide partijen een win-winsituatie."

  Tweet: