• home
 • video
 • pas verschenen

  Sterke Pieters rukt op naar tweede plaats, Colsaerts draait ronde in par

  Pieters is goed op dreef in Rio.

  0 / 0

  Pieters is goed op dreef in Rio.

  Thomas Pieters blijft uitstekend presteren op het olympisch golftoernooi. Na twee dagen golf staat hij knap tweede en ligt de Belg op medaillekoers. Nicolas Colsaerts deed het niet onaardig, maar verloor toch enkele plaatsen.

  Thomas Pieters was zijn olympische campagne uitstekend begonnen en op dag twee trok hij die lijn gewoon door. Met drie birdies op de eerste drie holes startte hij verschroeiend.

  Even stond hij zelfs aan de leiding, maar twee bogeys gooiden roet in het eten. Het sloeg Pieters niet uit zijn lood, want hij eindigde zijn dag zoals hij hem begon.

  Met een trio birdies op de laatste drie holes klokt hij na twee dagen golf af op negen onder par. Daarmee rukt hij in de stand op naar de tweede plaats.

  Colsaerts zakt een aantal plaatsen

  Nicolas Colsaerts stond na dag één op een gedeelde negende plaats en ook hij begon met een birdie, maar daarna kreeg hij geen regelmaat in zijn prestaties.

  Hij zorgde op hole zes bijna voor een hole in one, maar voor de 33-jarige Belg was het de hele dag telkens net niet. Colsaerts liet een ronde van 71 slagen optekenen. Daardoor verliest hij enkele plaatsen en staat hij voorlopig gedeeld veertiende. Hij volgt nu al op zeven slagen van de leider.

  Die koploper is nog steeds Marcus Fraser. De Australiër had er een fenomenale openingsronde op zitten, maar zag op dag twee Thomas Pieters en Henrik Stenson naderen. De Belg volgt op één slag, de Zweed moet er twee goedmaken.

  Tussenstand golf
    R1R2R3R4Totaal
  1.Justin Rose (GBr)676965 -12
  2.Henrik Stenson (Zwe)666868 -11
  3.Marcus Fraser (Aus)636972 -9
  14.Thomas Pieters676677 -3
  14.Nicolas Colsaerts687171 -3

  Thomas Pieters: "Het gevoel zat de hele dag goed"

  Thomas Pieters kon heel tevreden terugblikken op zijn tweede wedstrijddag. Met een rondje van 66 slagen kwam hij tot op één slag van de leiderspositie. "Ik ben vandaag heel goed gestart, ondanks de slechte weersomstandigheden. Ik ben heel tevreden, want ik heb een goede finish gehad."

  "Het gevoel zat de hele dag goed. Holes 10, 11, en 12 zijn moeilijke holes, dus daar kun je je wel een bogey permitteren. Op holes 16 tot en met 18 zijn er birdiekansen en die heb ik gegrepen."

  "Ik verwachtte vooraf dat ik medaillekansen zou hebben, dus ik ben heel blij dat ik mezelf halverwege nog een kans geef. Hopelijk hebben we morgen hetzelfde gesprek hier."

  Thomas Pieters voelt zich in zijn sas in Rio: