• home
 • video
 • pas verschenen

  Roemeense dames rijgen China aan hun degen

  Dinu, Gherman, Pop en Popescu (vlnr) veroveren goud.

  De teamfinale voor vrouwen in het degenschermen is een prooi geworden voor Roemenië. China werd met 44 "touches" tegen 38 op de knieën gedwongen. Het is de eerste medaille op deze Spelen voor het Zuidoost-Europese land.

  In de teamcompetitie in het schermen nemen per land vier schermers het om beurt op tegen hun opponenten. Per reeks wordt tot 5 punten gespeeld in een maximale tijd van drie minuten. Het land dat na negen heats aan de leiding staat, steekt de partij op zak.

  In de WK-finale in het degenschermen vorig jaar had China Roemenië nog van de titel gehouden, maar nu waren de rollen omgedraaid. De Roemeense schermsters namen van meet af aan de leiding. Het was uiteindelijk de ervaren Ana Maria Popescu die de genadestoot mocht uitdelen (44-38).

   

  Eindfase teamcompetitie degenschermen
  FinaleRoemeniëChina44-38
  Strijd om bronsRuslandEstland37-31