• home
 • video
 • pas verschenen

  Rami Anis: "Ik kom pas terug naar België na een selfie met Phelps"

  Anis kijkt met een goed gevoel terug op deze Spelen.

  Rami Anis, een Syrische vluchteling die in België woont en traint, is al uitgezwommen op deze Spelen, maar toch wil hij niet terugkeren zonder selfie met Michael Phelps, de beste olympiër aller tijden.

  "Zonder selfie met Phelps zal ik niet kunnen vertrekken." De woorden van Rami Anis laten weinig tot de verbeelding over. In juni liet de 25-jarige zwemmer al optekenen dat Michael Phelps zijn held is. Nu hoopt hij huiswaarts te kunnen keren met een foto met de Amerikaan op zak.

  Anis werd uitgeschakeld in de reeksen van de 100 meter vrij en de 100 meter vlinder, maar kijkt toch met een goed gevoel terug op deze Spelen. "Vooral de openingsceremonie was een mooi moment. Het applaus en het gejuich dat te horen was toen we binnenkwamen, was overweldigend."