• home
 • video
 • pas verschenen

  Pogba geschorst voor openingsspeeldag van Premier League

  Pogba blijft nog een week in de wachtkamer.

  Manchester United kan zondag geen beroep doen op Paul Pogba. De duurste voetballer aller tijden heeft nog een schorsingsdag van bij Juventus tegoed. De 23-jarige middenvelder keerde deze zomer voor het astronomische bedrag van 105 miljoen euro terug naar zijn opleidingsclub United.

  Eind vorig seizoen liep Pogba bij zijn toenmalige club Juventus een schorsing op na een gele kaart in de Italiaanse bekerfinale tegen AC Milan. Een sanctie die ook in Engeland behouden blijft en Pogba op de eerste speeldag van de Premier League aan de kant houdt.

  De flamboyante Fransman was maar net terug van vakantie en was sowieso onzeker voor de seizoensstart. Maar nu is het dus 100 procent zeker dat Pogba geen bal zal raken in de wedstrijd tegen Bournemouth.

  De Franse ster van United zal nog een weekje moeten wachten om zijn debuut te maken. Manager José Mourinho kwam pas twee dagen geleden te weten dat hij het zondag zonder zijn goudhaantje zal moeten stellen.

  "Ik wist dat hij een aantal gele kaarten achter zijn naam had staan, maar ik wist niet dat die opeenstapeling een schorsing zou opleveren in Engeland."

  Manchester United spendeerde deze zomer al heel wat geld aan nieuwe spelers. Naast Pogba haalde het ook al Zlatan Ibrahimovic, Eric Bailly en Henrikh Mkhitaryan binnen.

  Mourinho hekelt speelstijl van titelconcurrenten

  Zes dagen nadat Louis Van Gaal vorig seizoen met Manchester United de FA Cup had gewonnen, werd hij vervangen door de Portugees José Mourinho. Hij moet United naar nieuwe successen loodsen en heeft daar het volste vertrouwen in.

  "United is het aan zijn stand verplicht om vanaf dag een voor de titel te gaan. Er zijn veel andere teams met dezelfde ambitie maar dat zie je niet terug in de manier hoe ze voetballen. Ze zijn bang en denken alleen maar aan verdedigen. Zo willen wij het niet aanpakken."

  Pogba speelde op vakantie in Miami nog een potje basketbal met Romelu Lukaku: