• home
 • video
 • pas verschenen

  Philip Milanov plaatst zich op het nippertje voor finale

  Milanov mag zich na een spannende strijd opmaken voor de finale.

  0 / 0

  Milanov mag zich na een spannende strijd opmaken voor de finale.

  Philip Milanov heeft zich op het nippertje kunnen kwalificeren voor de finale van het discuswerpen. In de kwalificaties kwam hij tot een teleurstellende 62,68 meter, uiteindelijk maar net voldoende voor een finaleplek.

  Philip Milanov trad aan in de tweede kwalificatiegroep en zag in de andere groep slechts twee werpers die zich rechtstreeks plaatsten voor de finale met een worp voorbij 65,50 meter. Onze landgenoot begon aan de discuscompetitie met een bescheiden 62,68 meter. Geen man over boord, alle werpers krijgen drie pogingen om zich te plaatsen voor de eindstrijd.

  In zijn tweede worp kon Milanov opnieuw niet overtuigen, zijn discus landde na een matige 62,59 meter. Hij maakte het zichzelf dus moeilijk en stond in zijn derde en laatste worp voor een belangrijke opdracht. Die ging niet verder en Milanov maakte de worp ongeldig door rechtdoor uit de ring te stappen.

  Nadien was het bang afwachten wat de resterende werpers nog uit hun armen konden schudden, maar de zilverenmedaillewinnaar van het afgelopen EK mocht uiteindelijk opgelucht ademhalen. Met 62,68 meter stoot hij als twaalfde en laatste door naar de finale.

  In die eindstrijd zal olympisch kampioen Robert Harting er overigens niet bij zijn. De Duitser bleef steken op 62,21 meter, niet voldoende voor een finaleplek. Ook voor de Pool Robert Urbanek, die tot de medaillekandidaten werd gerekend, zit het toernooi er met 61,76 meter op. De beste over de twee kwalificatiegroepen was Europees en wereldkampioen Piotr Malachowski met 65,89 meter.

  Opgeluchte Philip Milanov: "In de finale kan alles gebeuren"

  “Ik ben superblij”, reageert een zichtbaar opgeluchte Philip Milanov bij Sporza. “Het was wel op het nippertje, maar de finale is pas morgen en daar kan alles gebeuren. Ik wou meteen stevig beginnen, maar dat is niet goed gelukt. Nadien was ik voortdurend aan het kijken of ik mij ging plaatsen voor de finale.” Daar is hij uiteindelijk in geslaagd, morgen om 15.50u staat de finale gepland. “Hopelijk ben ik morgen goed uitgeslapen, en dan gaan we knallen. Ik zie het zitten.”