• home
 • video
 • pas verschenen

  Nafi Thiam met twijfels in Rio: "Heb geen idee hoe het gaat met mijn elleboog"

  Nafi Thiam gaat voor top acht.

  0 / 0
  Zevenkampster Nafi Thiam is met twijfels in Rio aangekomen. Op het BK eind juni blesseerde ze haar elleboog en ze weet niet of die volledig hersteld is. "Ik heb anderhalve maand niet meer geworpen, ik weet niet hoe het zal lopen."

  Het was bij haar laatste poging in het speerwerpen dat Thiam haar elleboog blesseerde op het BK. Zes weken voor de Spelen was dat mentaal een tegenvaller.

  "Ik blesseer me nooit, dus weten dat je naar de Spelen gaat en pijn zal hebben, dat was niet makkelijk", verklaart Thiam.

  "Ik heb anderhalve maand niet geworpen om maximaal te genezen. Maar ik weet niet hoe dat gaat lopen. Zes weken is echt kort om  een scheurtje te genezen. Ik heb er met de dokter alles aan gedaan om te genezen. We zullen zien."

  "Ik probeer er niet aan te denken. Ik kan er niks aan veranderen. Ik kan alleen alles geven en de pijn verbijten om in het speerwerpen toch een minimaal aantal punten te halen."

  "Ik ga voor de top acht. Finaliste zijn op mijn eerste Spelen zou geweldig zijn. Maar ik heb geen controle over wat de anderen doen of hoe mijn elleboog aanvoelt."

  Na de zevenkamp waagt Thiam ook haar kans in het hoogspringen. "Het is een beetje kijken voor het hoogspringen hoe de benen nog zijn. De zevenkamp is moeilijk te verwerken, soms kan ik maar moeilijk wandelen achteraf."

  "Sfeer is helemaal anders"

  Ondanks haar blessure heeft Thiam het naar haar zin in Brazilië. "De sfeer is helemaal anders dan op andere evenementen. Je komt een paar grote sterren tegen, zoals Usain Bolt, of turnster Simone Biles. Ik wil ook nog naar een paar Belgische atleten gaan kijken."