• home
 • video
 • pas verschenen

  Manchester United laat Januzaj een jaar rijpen bij Sunderland

  Adnan Januzaj verdedigt komend seizoen de kleuren van Sunderland.

  Rode Duivel Adnan Januzaj wordt door Manchester United een seizoen uitgeleend aan Sunderland. De 21-jarige dribbelkont speelde vorig jaar al op uitleenbasis bij Dortmund waar hij nauwelijks in actie kwam. Januzaj wordt bij zijn nieuwe club herenigd met zijn ex-trainer David Moyes.

  Adnan Januzaj debuteerde bij Manchester United in oktober 2013 op het veld van, jawel, Sunderland. Hij bezorgde zijn ploeg toen met twee goals de overwinning en leek gelanceerd te zijn bij de Engelse recordkampioen.

  Sindsdien verliep zijn voetbalcarrière bij United met de nodige ups en downs. Echt doorbreken lukte niet en dus zocht de Belg met Kosovaarse roots andere oorden op. In 2015 vertrok hij naar de Bundesliga om zich bij Borussia Dortmund opnieuw in de kijker te spelen.

  Dat werd evenwel geen succes. Januzaj werkte bij Dortmund slechts zes wedstrijden af en keerde op het einde van vorig seizoen terug naar Engeland. Daar liet kersvers United-coach Mourinho hem in de voorbereiding op het komende seizoen met de beloften trainen. De zesvoudige Rode Duivel zag dit als een gebrek aan respect en stuurde aan op een vertrek.

  Bij Sunderland krijgt de jonge Belg een nieuwe kans om zich te bewijzen. Met trainer David Moyes komt hij er een oude bekende tegen. Moyes stond aan het roer bij United in 2013 en gunde Januzaj daar zijn eerste speelminuten. Hij kijkt uit naar de komst van de dribbelaar.

  "Met Januzaj hebben we meer variatiemogelijkheden. Ik moet hem opnieuw naar zijn oude niveau brengen, maar daar zal hij bij Sunderland kansen genoeg voor krijgen. Ik hoop dat de supporters de echte Januzaj te zien krijgen."

  Mourinho: "Januzaj past wel degelijk in mijn plannen"

  Het vertrek van Januzaj bij Manchester United betekent niet dat José Mourinho niet meer gelooft in zijn kwaliteiten. "Adnan past wel degelijk in mijn plannen en dat is waarom we hem uitlenen aan een Premier League-club."

  "Als dat niet geval was, zouden we niet om hem geven. Dan zou het niet uitmaken waar hij naartoe ging en in welke competitie hij in actie kwam. Maar in een team met Martial, Mkhitaryan, Mata, Young en Depay zou hij niet veel speelgelegenheid krijgen."

  "We mogen niet egoïstisch zijn en moeten ook aan de toekomst van de speler denken. Ik wil hem alle kansen geven zodat hij zich verder kan ontwikkelen en dan is een uitleenbeurt de beste optie."

  "We zullen hem elke week aan het werk zien en zijn prestaties vergelijken met die van vorig jaar. Adnan komt bij Sunderland terecht in een vertrouwde omgeving met een trainer die hem graag heeft. Hopelijk verloopt alles daar in positieve zin want we willen hem zeker terug."

  Januzaj krijgt bij Sunderland het gezelschap van ex-ploegmaats Paddy McNair en Donald Love. De twee centrale verdedigers verlaten Manchester United definitief en tekenden bij Sunderland een contract voor vier jaar. Ook Rode Duivel Marouane Fellaini zou nog op het verlanglijstje staan van David Moyes.

  Mourinho gelooft nog in de slaagkansen van Januzaj bij United: